TWEEMAAL GOUD, EENMAAL ZILVER OP B.K.-CAD & SCH

Tijdens de eerste dag van het B.K. in Gentbrugge kroonden twee Genkse atletes zich tot Belgisch kampioen. Bij de scholieren werd Jolien Reyskens Belgisch kampioene in het speerwerpen. Met een mooie reeks van worpen kroonde ze zich verdiend tot winnares. Op de 200m behaalde Lauren Petroci-Coninx op autoritaire wijze de Belgisch titel. Op dag twee zal ze aantreden in de 100m. Emma De Paepe, Sch V kwalificeerde zich met een derde tijd voor de finale 400m op zondag. Er traden acht Genkse atleten in actie. Andere uitslagen waren o.a. tweemaal een vijfde plaats in de finale met Niene Boonen, Cad V in het discuswerpen (11e in het kogelstoten) en Nore Hendrickx, Cad V in het hoogspringen. Op de 1500m was er een negende plaats weggelegd voor Maxime Voorter, Cad V. Ibtissam Taha, Cad V werd 18e op deze proef. Jammer genoeg was er ook wat drama voor ons. Jaarlijstaanvoerder op de 400m Ludkin Papenfus, Cad M moest jammer genoeg halfweg de strijd staken met een kwetsuur. Kop op Ludkin en een spoedig herstel gewen

Op dag twee stond er de finale van Emma De Paepe, Sch V op de 400m op het programma. Hierin behaalde ze de tweede plaats in 57.50. Op de 100m kon Lauren Petroci-Coninx, Sch V zich kwalificeren voor de finale. Hierin kwam ze net tekort voor het podium en werd uiteindelijk vierde op deze afstand. Nog drie andere Genkies kwamen in actie. Op de 800m scholieren werd Joran Cant 19e, op de 1500m cadetten werden Lars Winters 19e en Lukas Putzeys 22e.

Deel dit bericht:

Recent clubnieuws

Scroll naar boven