Sportieve werking

De sportieve werking van A.C. Genk

Vanaf de leeftijd van 7 jaar kan je aansluiten bij Atletiekclub Genk. Tot en met 13 jaar wordt zoveel mogelijk polyvalent getraind. Dit wil zeggen dat alle atletiekdisciplines aan bod komen: springen, werpen en lopen. Bij de allerjongste groep, benjamins (2de en 3de leerjaar) leert men al spelenderwijs de verschillende disciplines kennen, bij de pupillen (4de en 5de leerjaar) en de miniemen (6de leerjaar en 1ste secundair) wordt al meer aandacht besteed aan de technische uitvoering en zij kunnen al eens een specialisatietraining krijgen van een disciplinetrainer.

Vanaf 14 jaar gaat het er iets ernstiger aan toe, maar plezier beleven en vrienden maken blijven pijlers waar in deze club veel aandacht aan besteed wordt. De trainingen hebben als doel de algemene vaardigheden van de atleten (snelheid, kracht, uithouding, lenigheid en coördinatie) zo goed mogelijk verder uit te bouwen en hen ondertussen nog meer met de atletiekvaardigheden vertrouwd te maken. Specifieke trainingen worden ondertussen ingevoerd. Deze trainingen hebben als doel om de atleten de kans te geven om zich in een bepaalde discipline meer te gaan ontwikkelen. Elk van de verschillende disciplines heeft een specialisatietrainer die afhankelijk van de discipline op een ander tijdstip zal training geven.

Nieuwe atleten krijgen een proefperiode van 14 dagen. Tijdens deze periode mogen zij 4 opeenvolgende trainingen gratis bijwonen. Aansluiten kan op elk ogenblik van het jaar. Het lidmaatschap loopt van zodra je aansluiting in orde is tot 31 oktober (atletiekseizoen = 1 november t.e.m. 31 oktober). De algemene groepstrainingen voor de verschillende leeftijden vinden plaats op woensdag en vrijdag tussen 18u00 en 20u00. (zie uurschema verder in deze brochure). De trainingen gaan door op de atletiekpiste van het Atlas College, Mosselerlaan 110 in Genk.

Scroll naar boven