Vertrouwenspersoon

De vertrouwenscontactpersoon bij Atletiekclub Genk

Welkom in onze atletiekclub, we zijn blij dat je bij ons sport. We vinden het belangrijk dat je hier graag bent en je je goed in je vel voelt. Onze club moet een plaats zijn waar je veilig kan sporten, waar je plezier kan maken en waar jouw mening telt. We willen dat zowel volwassenen als jongeren voor elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag.

Jij bepaalt waar jouw grens ligt. Jouw lichaam en gevoelens geven aan wat je normaal vindt of juist heel vreemd, wat je leuk vindt en wat niet. Misschien merk je wel dat iemand over die grens heen gaat en voel je dat iets niet klopt. Dat kan gaan van vervelende opmerkingen over je lichaam, pesten, intieme gesprekken die je niet wil, aanrakingen die niets met de sport te maken hebben, begluurd worden… Als dat gebeurt, praat er dan over, ook als het niet bij jezelf maar bij anderen gebeurt.

Vertel je het liever niet aan je trainer, begeleider of ouders? In de club kan je ook praten met de vertrouwenspersoon. Zij is de aanspreekpersoon voor iedereen die vragen of klachten heeft in verband met o.a. ongepast seksueel gedrag. Zij zal naar je verhaal luisteren en kan uitleg geven over wat er kan of moet gebeuren. Op haar kan je vertrouwen!

Klik hier om een e-mail te sturen naar de vertrouwenspersoon